logo

September 16, 2017

Môj pohľad na banky v ktorých som klientkou

V prvom rade by som asi mohla povedať, že som klientkou 3 bánk. Avšak, keďže nevyužívam všetky ich služby, a ani nepoznám všetky ich služby, môžem písať iba o mojom názore, o mojich skúsenostiach a prístupe, nie o samotných systémoch, ktoré sú pre mňa španielskou dedinou. 

Mojou prvou bankou je Unicredit, ktorý dlho bol a aj je, mojou srdcovou záležitosťou. Možno preto, lebo túto banku poznám ešte z dôb Polnobanky (ak si správne spomínam). Od ich zlúčenia a mnohých vecí, však pre mňa akosi stráca čosi, veľmi dôležité. Myslím, že sú to moje sympatie. Isteže, stále ich má, ale je ich pomenej ako ich bolo predtým. 
- Prvým a z môjho pohľadu aj najväčším znižovačom sympatií ku nim, je ich prístup ku mne. Nie, nechcem tým povedať, že by niekedy boli ku mne neslušní, alebo niečo obdobné. Rovnako mi je jasné, že nie vždy musí mať každý dobrú náladu (ostatne, ani ja ju vždy nemám a pracovníci bánk na tom sú rovnako, veď sme iba ľudia). Ide mi skôr o to, že z dlhodobého hľadiska, vždy keď na pobočku prídem (a ja tam veru často nechodím, iba ak niečo skutočne potrebujem), pracovníci na mňa pozerajú akoby som bola akýsi podivný druh čohosi odporného, čo ku nim prikvitlo. Nikdy som nebola oblečená neslušne a ani špinavá. Mám len jednu chybu. Napriek môjmu veku 22 rokov, mi ľudia tipujú 14/15 a podľa toho sa ku mne správajú. V prípade tejto banky, sa prístup mení až potom čo dostanú do ruky môj občiansky. Doslova, ale stále som zákazník, na ktorého sa neusmejem, nič nevysvetlím a rýchlo vybavím. Ak má klient ako ja otázky, rýchlo odpovedať, rýchlo, rýchlo a tváriť sa, že ma obťažuje nech sa radšej nič nepýta. Avšak, nechcem týmto povedať, že by nevysvetlili, ak sa človek opýta, to nie. Rovnako, ak Vás obsluhuje jeden zamestnanec a potrebuje radu od kolegu, kolega, ktorý príde sa neobťažuje Vás pozdraviť (alebo odzdraviť). Škoda, základ slušnosti, aj keď klienta obsluhuje kolega, pozdraviť sa sluší, hlavne ak kolegovi stojím za chrbtom, zákazník ich vidí oboch a sleduje čo sa deje.
Áno, mám len študentský účet, ale myslím si, že stále som klient, stále som zákazníčka. Nie som neslušná, nekričím po nich, nerobím bordel. Správam sa slušne, počkám a úprimne, už veľmi nemám náladu sa niečo pýtať. Niekedy mám pocit, akoby im na klientoch nezáležalo a udržať si klienta, je pre nich iba voľajaká zbytočnosť
- Druhým mínus, je z môjho pohľadu fakt, že všetky pobočky banky a rovnako aj väčšina bankomatov sa presunula kamsi mimo centra mesta Bratislavy. Pre mňa obrovská škoda, aj napriek tomu, že všetko platím iba kartou. Jediné čo u mňa ide cez hotovosť sú balíčky na dobierku a keď niečo také má prísť, obyčajne hotovosť nemám a potrebujem ju čo najskôr - bez toho aby som utekala niekam čo mám minimálne +10 minút cesty tam a späť plus cesta domov, aby som prevzala balík. To skôr obetujem ten poplatok za výber z iného bankomatu, čo ho mám po ceste, aj keby iba stačilo vystúpiť o zastávku skôr. 
Ale aby som len nefrfľala, sú tu aj dobré veci. 
+ Ako jediná banka, z tých v ktorých som klientkou, majú Bratislavskú mestskú kartu, čo je obrovská výhoda, vďaka zľavám na rôzne veci (ktoré síce nevyužívam), ale hlavne kvôli zľave na električenku. Pre mňa ohromne užitočná vec, aj keď spočiatku som nebola zmierená s električenkou na platobnej karte, nakoniec si to neviem vynachváliť.
+Vždy keď do banky prídete, je tam dostatok zamestnancov, takže nečakáte, možno vo výnimočných prípadoch, ale ja osobne som nikdy nečakala. Vždy sú tam minimálne traja zamestnanci, ktorí sa o Vás postarajú (aspoň vždy keď som tam bola ja). 
+Jednoduchosť internetbankingu, hoci možno je to skôr o zvyku, keď už mám používať internetbanking, najradšej používam ten od Unicreditu.

Mojou druhou bankou je ČSOB (Československá obchodná banka), u ktorej mám účet určený skôr na sporenie, ako čokoľvek iné. Či však majú také výhodné sporiace účty, neviem povedať, nikdy som to nesledovala a to, že tu sporím vzišlo tak nejako samo, bez nejakého špeciálneho dôvodu. 

- Priestory sa mi vždy zdajú akési malé, oproti Unicreditu o dosť menšie, ale nemyslím si, že je to nejaký veľký problém.
- Ľudia, ľudia a ešte raz ľudia. Nie, nemyslím tým ich správanie, ale skôr počet pracovnikov. Narozdiel od Unicreditu tu vždy čakám, pretože viac ako 1 max 2 ľudia jednoducho nepracujú, čo je škoda.
- Pre mňa osobne je mínusom internetbanking, oproti Unicreditu mi vždy príde akýsi neprirodzený a násilný.

+ Správanie. Prosto a jednoducho, vždy Vás pozdravia, vždy sa na Vás usmejú, sú ochotní Vám všetko vysvetliť, ak máte otázky, ochotne vysvetlia. Iste, pri nízkom počte pracovníkov, potom tí ľudia po Vás dlho čakajú (alebo aj Vy sami) ale odchádzate s dobrým pocitom, s tým, že všetkému rozumiete a ak by ste mali ešte nejaké otázky, môžete sa pokojne vrátiť a opýtať. A nikto na Vás nebude zazerať a vzdychať akoby to bol problém. Jednoducho Vám to vysvetlia. Rovnako Vám hneď aj skúsia ponúknuť nejaký ďalší produkt, lebo si Vás ako zákazníka chcú udržať.
+ Obrovské plus pre mňa je to, že mám bankomat aj pobočku po ceste a nie odruky.


Mojou poslednou a najnovšou bankou, je Tatra banka. Momentálne však pre túto banku mínusy nemám žiadne, alebo sú to akési zmiešaniny, keďže som ich klientkou len krátko.

-/+ Keďže ani Unicredit a ani ČSOB nemajú čítačku, je pre mňa internetbanking tak trošku strašiak a kým si naň zvyknem, ešte to potrvá, ale ako hovorí moja mama "ak som sa s tým naučila robiť ja, stará korytnačka, ty by si nemala mať problém".
-/+ Správanie, sú milí a aj keď nie až takí ochotní vysvetľovať, bolo to lepšie ako u Unicreditu. 
+ Bankomaty, bankomaty, bankomaty, kamkoľvek idem, tam nájdem ich bankomat. Takže, konečne nebudem musieť vyberať s mega poplatkami.

Posledným bodom, ktorý by som chcela v rámci Tatra banky spomenuť, je momentálny mimozemšťanový ošiaľ (ktorého reklamy mne osobne perfektne lezú na nervy), kde môžete získať finančnú odmenu (ak splníte hru, ktorú ľavou zadnou prejdete a ak nie stačí si pozrieť video so Sajfom) alebo voľajakú cenu (dron, iphone a MacBook).
No, v každom prípade, ak by Vás to zaujímalo, tak nech sa páči, môžte hodiť očkom na link o zlatom mimozenšťanovi (mimovi).

Pravdepodobne by sa hodilo zopár slov na záver. Nie je toho veľa, čo by som mohla povedať. Možno len toľko, že dôvod, prečo všetko porovnávam s Unicreditom, je tým, že u Unicreditu mám účet najdlhšie, najdlhšie využívam ich služby. Všetky majú svoje plusy aj svoje mínusy a ja som sa touto cestou rozhodla o tie moje plusy a mínusy na ich adresu podeliť. Nevravím tiež, že sa s nimi musia všetci stotožňovať.

Čestne prehlasujem, že zdroje lóg bánk, sú uvedené nižšie a že informácie uvedené v texte sú len mojimi vlastnými postrehmi a názormi.
Zdroj: Unicredit
Zdroj: ČSOB
Zdroj: Tatra Banka


1 comment:

  1. Veľmi dobrý a pre mňa momentálne užitočný článok, pretože sa akurát chystám, vybrať si novú banku:) Tiež je pre mňa internetbanking celkom strašiak, tak dúfam, že si naň zvyknem..:D

    ReplyDelete